Koiteli

KOITELI

Koiteli on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa, Kiimingin kaupunginosassa, vain noin 25 kilometriä kaupunkikeskustasta Kuusamon suuntaan.

 Koiteli on maakunnallisesti arvokas matkailunähtävyys, jolla on myös kulttuurihistoriallinen arvonsa. Sen maiseman erityisarvot perustuvat jokiuomien, koskien, saarien, rantojen ja luonnon erityispiirteisiin.

Koitelissa arvioidaan käyvän vuosittain jo noin 80 000 kävijää. Koitelissa voi kokea luonnonkauneuden, retkeillä, uida, kalastaa, viettää vapaa-aikaa rantakalliolla ja nauttia piknikiä taukopaikoilla. Kohisevat kosket antavat elämyksiä eritasoisille melojille.

Go Arctic Events järjestää Koitelissa koskenlaskua, koskiuintia, työhyvinvointipäiviä sekä monia muita ohjelmapalveluja ja pyörittää lisäksi Sahasaaren Tunnelmatupa-kesäkahvilaa, Koskikipparin kokouskämppää/illanviettotilaa sekä saunaa.

Lisätietoa Koitelista ja palveluista täältä.

Sijainti
Kiiminki sijaitsee vain noin 25 kilometrin päässä Oulun keskustasta.

Autoillen löydät Koiteliin ajamalla Oulu-Kuusamo valtatietä numero 20. Kiimingin keskustan liikennevaloista käännytään kohti Ylikiiminkiä ja Koitelinkoskia. Opaste Koitelinkosket 4 km johdattaa perille ja Koitelin parkkipaikka löytyy tien vasemmalta puolelta.

Toinen reitti kulkee Kiimingin keskustan pohjoispuolelta Purontietä (tie nro 18717) pitkin. Ajetaan noin 5 km, kunnes oikealle osoittaa pieni tienviitta Pohjois-Koiteli. Parkkipaikalta on noin 300 metrin kävelymatka Sahasaareen. Huomaathan, että tällä puolella vain hyvin pieni parkkialue.

Polkupyörällä matka Kiimingin keskustasta Koiteliin taittuu noin 20 minuutissa.

Paikallisliikenteen bussilla (linja 35) pääsee Oulusta Kiiminkiin sujuvasti, katso aikataulut täältä.